havlla

havlla

Nevojiten:
1 gote sheqer
1/2 gote uje
1/4 gote uje trendafilli
4-6 luge shafran
1-kuti gjalp pa kripe
1 gote miell

Pergatitja:
Ne nje tigan te vogel hidhni sheqerin dhe ujin dhe lereni te zihet. Kur sheqeri eshte shperbere, shtoni shafranit dhe ujin e trendafilit. Hiqeni nga zjarri kur te shihni se eshte formuar shurupi. Ne je tigan te vogel vendosni gjalpin dhe lereni te shkrihet ne nxehtesi mesatare. Shtoni miellin me ngadale dhe perziejini me gjalpin derisa te formohet nje mase e njejte. Me pas shtoni shurupin , shafronit dhe ujin e trendafilit duke i perzier se bashku.Sipas shijes suaj mund ti shtoni edhe festeka . Hiqeni masen e formuar nga zjarri dhe vendosni ne forma sipas deshires dhe lereni te ftohet.Ju befte mire.