Kek me gjalp cokollat e arra

PERBERESIT PER 36 COPA:


250gr Buter (gjalp)

300 gr + 100 gr Cokolate per gatim

200 gr Sheqer

200 gr Lajthia te bluara

7 Veze

1 Luge e gjysem caji Bakin

100 gr Lajthia

2 Luge gjelle mjalte

PERGADITJA:

1. Marrim nje tepsi me permasa 24x24 cm e lyejm me vaj. Furren e nxehim ne 175°C.

2.300 gr Cokolat e coptojme dhe se bashku me 250 gr buter e shkrim mbi nje ene te mbushur me uje te vluar. Pasi te shkrihet ia shtojme sheqerin dhe e perzim. Lajthiat e bluara i bejme bashke me bakinin dhe e qesim te masa me cokolate. Ia shtojme mases vezet nje nga nje duke i rrahur me mikser. Derdhim brumin ne tepsi dhe e lem ne furre te pjeket per 30 minuta. Te largohet nga furra per tu ftohur me shpejt.

3.Lajthia i coptojme dhe i vendosim ne tigan per ti ferguar pastaj largojme tiganin nga shporeti ia shtojme mjalten duke e perzier me lajthiat. Shkrim edhe 100 gr cokolate. Largojme Brownie nga tepsia dhe e presim ne katror me permasa 4x4 cm. Secilit katrore mbi i qesim lajthiat e perziera me mjaleten dhe i sperkasim me cokolaten e shkrire