PERBERESIT PER 36 COPA:
250gr Buter (gjalp)
300 gr + 100 gr Cokolate per gatim
200 gr Sheqer
200 gr Lajthia te bluara
7 Veze
1 Luge e gjysem caji Bakin
100 gr Lajthia
2 Luge gjelle mjalte
PERGADITJA:
1. Marrim nje tepsi me permasa 24x24 cm e lyejm me vaj. Furren e nxehim ne 175°C.
2.300 gr Cokolat e coptojme dhe se bashku me 250 gr buter e shkrim mbi nje ene te mbushur me uje te vluar. Pasi te shkrihet ia shtojme sheqerin dhe e perzim. Lajthiat e bluara i bejme bashke me bakinin dhe e qesim te masa me cokolate. Ia shtojme mases vezet nje nga nje duke i rrahur me mikser. Derdhim brumin ne tepsi dhe e lem ne furre te pjeket per 30 minuta. Te largohet nga furra per tu ftohur me shpejt.
3.Lajthia i coptojme dhe i vendosim ne tigan per ti ferguar pastaj largojme tiganin nga shporeti ia shtojme mjalten duke e perzier me lajthiat. Shkrim edhe 100 gr cokolate. Largojme Brownie nga tepsia dhe e presim ne katror me permasa 4x4 cm. Secilit katrore mbi i qesim lajthiat e perziera me mjaleten dhe i sperkasim me cokolaten e shkrire