3 te verdha te vezeve
3 te bardha te vezeve
80 gr sheqer
1 paako sheqer vanill
40 gr miell
1 luge qaji levore te bluar portokalli
30 gr niseshte
40 gr kakao
Per kremin:
250 gr mascarpone
400 ml ajke
4 te bardha te vezeve
150 gr sheqer
2 pako sheqer vanill
Arom portokalli disa pia
8 fleta zhelatine
File nga portokalli
6 rrathe deserti 8 cm te larta e 6 cm te gjera
Pergaditja:
1. Te verdhat e vezeve me gjysmen e sheqerin dhe sheqer vanillen i rrahim me mikser.
2.Edhe te bardhate e vezeve i rrahim dhe pasi te trashet masa ia qesim edhe sheqerin dhe prap i rrahim me mikser.
3.Me nje luge kremin nga te bardhat ia qesim kremit me te verdhat e vezeve.
4.Miellin e perzim me niseshten ia qesim levoren e portokallin dhe kakaon dhe te gjithen e qesim te masa me vezet.
5.Mbushim rrathet per desert te mbuluar me leter per pjekje dhe i vendosim ne furre per tu pjekur ne temperatur 175 Grad per 20 minuta.
6.Largojme rrathet nga furra dhe i lem te ftohen pastaj ia largojme letren dhe i lem se paku 2 ore te pushoj.
7.Pergaditja e kremit: Te bardhat e vezeve i rrahim me sheqer deri sa masa te trashet.Rrahim edhe ajken.Zhelatinen e zbutim ne uje te ftohet.Maskarponen me aromen e portokallit e perzim dhe e qesim te ajka.Shtypim zhelatinen ne temperatur te ulet ne shporet ia qesim pak krem ajke dhe pastaj e qesim te kremi tjeter nga ajka.E lem deri sa te behet masa si gell pastaj e qesim te vezet e rrahura.
8.Torteve ia presim pjesen e siperme 5 cm dhe prap i vendosim ne rreth per desert. Qesim nga nje file portokalli edhe e mbushim me krem 1 cm.Te qendrojne ne frigorifer per 3 ore.Per ta servuar e beni dekorin si ne foto me malina dhe qokollad .