Perberesit:
10 veze
1 cokollate gatimi
10 luge miell(luge gjelle)
10 luge sheqer(luge gjelle)
qumesht
kakao
1 pecive(bakin)
Pergatitja:
Ndajme te bardhat nga te kuqet e vezeve.
10 te kuqet e vezeve me 10 luge sheqer i tundim me tundes(mikser) sa te fitohet nje mase homogjene dhe e dendur, me aps shtojme edhe nje gote qumesht(gote uji), gjysme gote vaj tundim me tundes(mikser) prape dhe shtojme edhe 10 luge miell, 1 baking powder (pecive), kakao sipas deshires dhe ne fund perziejme me luge.
Kete mase e derdhim ne tepsi te lyer me vaj dhe e pjekim ne furre te nxehte , ne temp 150°.
10 te bardhat e vezeve me 10 luge sheqer i tundim me tundes(mikse) deri sa te fitohet nje mase shume e dendur(sa qe te mos levize fare nga ena).
Peta e pjekur me kakao lihet te ftohet per 2-3 minuta dhe me pas i vendosim mbi pjesen me te bardhat e vezeve dhe e fusim prape ne furre per 10 minuta por duhet pasur kujdes gjate pjekjes.Piqet deri sa te fitoje ngjyre ari mbi.
Torta lihet te ftohet mire pritet ne cope dhe me pas lyhet me cokollate te shkrire gatimi.