Pudingu me çokollate dhe amareta eshte nje embelsire me luge teper e thjeshte ne pregatitje, e cila mund te konsumohet mjaft mire si e ngrohte ashtu edhe e ftohte.
Perberesit per 4-6 persona:
500ml qumesht
100gr çokollate te zeze
80ml pije amaretto
30gr biskota amareta
50gr gjalp
1 luge te vogel miell
2 luge te vogla sheqer integral (ngjyre kafe)
1 pako te vogel vanilje
Pergatitja:
Vendosim qumeshtin per tu ngrohur ne nje tenxhere ne zjarr te ulet. Ne nje ene, bashkojme sheqerin, vaniljen dhe miellin dhe ja shtojme dalengadale qumeshtit te vaket duke e perzier per 2-3 minuta derisa kremi te filloje te trashet. Shtojme pijen amaretto dhe vazhdojme perzierjen derisa kremi te kete arritur trashesine e deshiruar. E heqim tenxheren nga zjarri dhe shtojme çokollaten e zeze te prere ne copeza te vogla dhe gjalpin. Nese e pregatiteni juu befte mir