125 gr gjalp,ose margarine ne temp. dhome
250 gr sheqer
3 veze
500 gr miell
1peciv
120 gr.me copa portokalli
100 gr.rrush te terur .
200 gr kos
Per sherbetin:
200 ml leng portokalli
lekura e 1 portokalli
200 gr sheqer
Gjalpi ,vezet dhe kosi duhet ti keni nxjerre sh. kohe me pare nga frigo. e te jene ne temp. te dhomes. Nxeheni furrin ne 180 grade. Perzjeni miellin me peciv.
Rrihni gjalpin me sheqerin e shtoni 1 e nga 1 vezet. Ne vazhdim ,hidhni ne menyre alternative nje here miell e nje here kos. Ne fund hidhni copat e portokallit si dhe rrushin e terur (mund ti shtoni dhe copa qokollade). E zbrazim masen e keikut ne forme te lyer me pak gjalp,ose margarine dhe e pjekim per 45′-50′. 10′ para se te perfundoje pjekja,pergatisni sherbetin. Sapo te piqet keiku, i hidhni sherbetin. Nqs siperfaqja e keikut eshte e forte ,qe te thithe mire sherbetin,e shponi ne vende te ndryshme me nje kruajtese dhembesh. E lini te ftohet krejt dhe e permbysni,permbi I hidhni sheqer pluhur ose kokos.